top of page

Fortællingen om en kvinde med fibromyalgi...blandt andet <3

Opdateret: 19. jan. 2018

Nu skal I bare høre...
Kære alle

Her kommer mit første blogindlæg, som jeg VIRKELIG har glædet mig til at dele med jer.

Det skal handle om en smuk sjæl, der har samlet sig en imponerende sygdoms- og traumemæssig livsbagage. Jeg var så heldig, at hun tog kontakt til mig en dag og ville høre, om jeg havde mod på at hjælpe <3


Her kommer fortællingen om en smuk sjæl...


Kort opsummeret består hendes sygdoms- og traumehistorik bl.a. i;


-Diagnosen fibromyalgi

-Flere seksuelle overgreb

-4 psykiatriske diagnoser (paranoid skizofreni, borderline, bipolar og skizoaffektiv sindslidelse)

-3 indlæggelser på psykiatrisk

-Kærestevold

-Utroskab

-Chikane/mobning/trusler

-MANGE flytninger

-Stærk undertrykkelse i et år af værtssøster i USA som 15-årig

-Stoffer

-Blevet alt for lang tid på uddannelser, som ikke var ønsket i hjertet

-Forkerthedsfølelse

-Nedlukning af følelser

-Pleasergen

-Ekstrem perfektionisme

-INGEN grænsesætning

-INGEN støtte og opbakning

-Selv- og kropshad


Måske kan du genkende noget af ovenstående? Det er noget af en livsbagage at bære, og skal jeg være ærlig, måtte jeg bruge lidt tid på at mærke ind i, om jeg mon ville kunne gøre en forskel for hende. Men da kroppens og sindets veje er uransagelige og jeg i virkeligheden ikke har patent på at bestemme, hvad kroppen har brug for og i hvilke former den har brug for hjælp, så besluttede jeg mig for at sige et stort og rungende JA til denne smukke sjæl.

Som behandler tror jeg på, vi tiltrækker bestemte klienter afhængig af vores egen vibration, og på den måde kan man bruge hinandens energier her i universet, F.eks. tiltrækker jeg afsindig mange kunder med psykiske ubalancer. Specielt angst er kommet min vej. Både da jeg var lærer, i mine private relationer og på min klinik. Jeg har en temmelig klippefast energi, og jeg tror den urokkelighed jeg udstråler er noget, som disse mennesker bliver tiltrukket af. Jeg er samtidig virkelig interesseret i sindets mekanismer, og en teori - som står for egen regning - er, at der ikke findes psykisk sygdom. Jeg tror på, man udvikler adfærdsmønstre og overlevelsesmekanismer, som kan påvirke mønstre i hjernen gennem livet. Men jeg tror ikke på, at der er nogen, der for altid er "dømt ude", hvis de får den rette hjælp (som ikke er medicinsk). Derfor tiltrækker jeg jeg som menneske og behandler de mennesker. Fordi jeg altid har og altid vil møde alle med forståelse i stedet for fordømmelse. Derfor tror jeg på, jeg blev kontaktet af netop denne kvinde.


Lad mig præsentere for jer; (prinsesse) Silje <3


Her er hun så. I en meget meget smuk indpakning bærer hun alle de ovennævnte traumer og sygdomme. Hver dag står hun op og skal forholde sig til alt, hvad der rasler og ringer indefra. Følelser i alle former og farver fra den ene yderlighed til den anden. Det skal vi alle. Nuvel. Men Silje lærte gennem lang tid at lukke ned for alt det smartefulde, hun mærkede. Det gjorde simpelthen for ondt, og så havde hun ikke værktøjerne i sin livsværktøjskasse til at takle sig selv, dem og alt det, der komme hendes vej og gjorde ondt. Og så sker der den helt fantastiske ting, at det sætter sig i kroppen. Fantastiske, tænker du nok? Hvorfor skriver jeg det? Fordi jeg faktisk synes, det er fantastisk, at i stedet for at dø af sorg, smerter eller sindssygdom, så viser kroppen vej. Den larmer. For at blive lyttet til. Ligesom et lille spædbarn, der er sulten, fryser, stresset eller ked af det. De larmer også, indtil man lytter og handler. Det samme gør sig gældende for vores kroppe, hvis vi har modet til at lytte, handle, drage omsorg og forstå os selv på et kropsligt plan også.


Det havde Silje ikke dengang. Men det har hun nu.


Og heldigvis for mig og mange andre. For inden vi begyndte forløbet, aftalte vi, at jeg gerne måtte få lov til at lave indlæg om Silje til brug for alle andre med samme sygebillede. Jeg har altid været nysgerrig på diagnosen "fibromyalgi". Den er hvad jeg vil kalde for en "skraldespandsdiagnose". Man ved ikke helt konkret, hvad den gør hos det enkelte individ, hvorfor den opstår, og hvordan man behandler den. Man skyder lidt i blinde med alt fra psykofarmica til "vi kan ikke gøre noget for dig" udmeldinger. Sygdommen er smertefuld og opslidende. Min egen teori ift. sygdommen og de erfaringer, jeg har gjort mig i både den private og behandlermæssige sfære er, at dem som får denne sygdom ofte har oplevet ganske traumatiske ting. Jeg oplever en gennemgående udfordring med grænsesætning, man har et udpræget pleasergen og at alt for meget har gjort alt for ondt i livet uden kræfter, overskud eller mod til at turde at sige fra. Derfor siger kroppen fra på sindets vegne. For at passe på hele mennesket. For at sige fra overfor de ting, som sindet ikke kan eller har gjort. Man tvinges til at se indad. Til at mærke de følelser og smerter, som man så længe har lagt væk eller forsøgt at undertrykke. Igen - denne teori står 100% for egen regning, men jeg virkelig lyst til at invitere nye synsvinkler ind ift. denne sygdom, når jeg læser om, hvad videnskaben har kunne bidrage med. Skulle du, som læser dette og selv er diagnosticeret med fibromyalgi føle dig mødt i dette (eller måske slet ikke), så skal du være velkommen til at skrive en besked til mig og fortælle om dig og dine oplevelser. Det ville jeg være utrolig taknemmelig for.


Silje er et af de dejligste, åbnehjertige, smilende mennesker, jeg har mødt og i de næstkommende blogindlæg vil jeg fortælle om Siljes start på energiterapibehandlingerne, hendes reaktioner fra behandling til behandling og hvad behandlingerne har indeholdt. Jeg glæder mig til at dele Siljes historie og liv, som jeg pludselig blev en del af. Det er jeg meget meget taknemmelig for.


Så Silje - tak for dig! Jeg glæder mig til vores rejse sammen i energiterapiens verden. Du er meget meget magisk på så mange planer, som jeg ikke kan fortælle om her <3


De kærligste hilsner, Karen

191 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page