top of page

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er EFT?

 

EFT er en forkortelse af "Emotional Freedom Technique" og hører til inden for energipsykologien.

Teknikken bygger på: "Alle negative følelser skyldes en afbrydelse i kroppens energisystem". Dette sker som oftes fordi, der er følelser, vi ikke forstår og accepterer i os selv. Så det handler i bund og grund om en dyb accept af de følelser, der har forårsaget de fysiske eller følelsesmæssige ubalancer eller de følelser, der afledes af dem.

Behandlingen foregår ved "tapning" på nogle af kroppens meridianbaner kombineret med samtaleterapi. Balancen genoprettes i energisystemet og den ubehagelige følelse aftager - eller forsvinder helt. Resultatet er oftest vedvarende og følges af positive forandringer i tankemønstre. Og når man ophæver modstanden mod ubalancen i kroppen, ophæves ubalancen også.

EFT har været anvendt med stor succes til at behandle et bredt spektrum af følelsesmæssige og fysiske problemer omfattende angst, frygt, fobier, traumer, Post Traumatisk Stress Disorder, sorg, vrede, skyld, stress, smerter, migræne, astma, spiseforstyrrelser og meget meget mere.

Teknikken er enkel og let at lære og dermed ideel til selvhjælp, som jeg er en stor fan af. Det er virkelig noget, der virker og samtidig arbejder med det rodnet, der forårsager ubalancer i din krop.

Hvordan foregår en behandling?

Da jeg tilbyder forskellige behandlinger, er der også forskellige behandlingsmetoder. En energibehandling foregår som oftes ved, at jeg på forhånd har fået lidt informationer om klientens fysiske eller følelsesmæssige problem. ud fra det lægger jeg en lille "slagplan" for behandlingen. Altså hvilke behandlingsteknikker, jeg tænker er de mest meningsfulde for den enkelte. Jeg forklarer lidt undervejs, men eftersom alle er forskellige og mange foretrækker at ligge med lukkede øjne, så er der ofte bare lyden af mit hygge-kling-klang musik. Man er velkommen til at spørge undervejs, melde ud hvis noget føles rart og ubehageligt, grine, græde, dele tanker eller oplevelser under behandlingen. Alt er ok! Det vigtigste er, at klienten kan slappe af og føler sig tryg.

En babybehandling bliver fuldkommen på babyens præmisser. Hvis babyen er rolig og jeg må få lov at behandle, så gør jeg det, hvis ikke, får forældrene lov, samtaler undervejs og får brugbare råd med hjem til hjemmebehandling.

En Børnebehandling for de lidt større børn foregår også på briksen. Alfa og omega er også, at de er trygge og afslappede. dem samtaler jeg ofte med undervejs, da det kan være rart for børn at få lov at sætte ord på det de mærker. Jeg fornemmer det enkelte barns behov, og har de brug for bare at ligge og modtage behandling med lukkede øjne, så er det selvfølgelig sådan det bliver :-)

Hvem kan få energiterapi?

Energiterapi er for ALLE. Virkelig alle. I alle aldre. Med alle former for fysiske, psykiske eller følelsesmæssige udfordringer. Jeg har aldrig oplevet en klient uden en eller anden for for fysisk eller følelsesmæssig ændring efter en behandling. Alle kroppe tager imod, når behandlingen er kærlig og udført i omsorg.

Kroppen er fuldkommen genial, og vil altid helst det bedste for den selv. Nogle gange skal den bare støttes. Det gør man bl.a. igennem akupressur og de andre alternative behandlingsformer i en energiterapi. Men der er specielt én ting, der er rigtig godt og hjælper processen afsindig godt på vej. Det er hvis klienten lægger sig på min briks med et åbent hjerte, et ønske om at hele (uanset fysisk eller følelsesmæssig ubalance) og en tillid til processen. <3    

bottom of page